Kreta 2011

Take off

4 juli 2007

It takes one to know one.

"Att tala skånska är att kräkas en smula" Så skriver Alex Schulman i sin super-het-trendiga blogg.

Sedan lägger han till en "Bonusinformation":
Citat: Jag är för övrigt född i Skåne. Jag älskar Skåne. Jag behöver dock inte undertextas eftersom jag flyttade från Skåne redan i tidig ålder. Slut citat.

Marvin sammanfattar det med att Alex S A) skäms över sitt ursprung, B) kräks endast på sina rötter och C) är illitterat* och tror att en CP-skadad person är utvecklingsstörd.

En CP-skada är de facto ett funktionshinder, men om Alex hade sänkt sig till en nivå långt under där har tycker sig befinna sig, hade han vetat och sett att många CP-skadade oftast har en intelligensnivå vida högre än de flesta utan funktionshinder. En eventuell utvecklingsstörning är ett så kallat tilläggshandikapp.

Och så förfasar sig världen (läs 08:orna) över att en stockholmare inte får jobb i Lund för att han är just stockholmare. Det kan han tacka autodidakta skåningar i förskingringen som Alex Schulman för.


*Ur Svenska Akademiens ordbok: (för A.S.)

"UTTAL: il1itera4t l. 01~,ORDKLASS: adj. o. sbst. m.ig.; ss. adj. -are; n. o. adv. == ; ss. sbst. best. -en; pl. -er.
ETYMOLOGI: [jfr t. illiterat, eng. itlliterate; av lat. illiteratus, av in- (se IN-, pref.2) o. literatus (se LITTERAT)](...)

I) BETYDELSE: adj.: som är utan boklig bildning, okunnig; som är utan (högre) skolbildning; olärd, ostuderad; ngn gg äv.: "illitterär'". "

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant att se hur Aftonbladet tycker denna typ av inlägg är okay. Det kanske speglar redaktionens mognad eller så speglar det den mognadsnivån hos aftonbladetsläsare.